В следващите 10 дни ще бъде предложена цялостна икономическа програма за

...
В следващите 10 дни ще бъде предложена цялостна икономическа програма за
Коментари Харесай

Сърбия работи по икономическа програма за преодоляване на кризата

В идващите 10 дни ще бъде препоръчана цялостна икономическа стратегия за превъзмогване на рецесията с ковид в Сърбия. Това разгласи на конференция сръбският президент Александър Вучич.

„ Подготвяме сериозен пакет от стопански ограничения. Ще отделим забележителна сума пари “, даде обещание той и добави, че средствата ще бъдат предназначени за поддръжка на най-засегнатите браншове – частния бизнес, туризма, услугите, предприемачеството и земеделието.

От бюджета на страната ще бъдат заделени сред 2.5 и 4.5 милиарда, като Вучич не посочи валутата на средствата – евро или динари. Държавният глава предизвести, че поддръжка ще бъде оказана на тези работодатели, които не освобождават чиновници по време на рецесията.

Към 15:00 часа в понеделник в Сърбия са доказани общо 249 случая на инфектирани с COVID-19, като една 60-годишна жена е умряла. 16 пациента са на командно дишане, в идващите 48 часа се чака фрапантен скок на тестуваните.

За лекуването на болестта сръбската войска ще приготви 3 хиляди кревати, през днешния ден се чака да бъде контрактувана точната им локация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР